Glutenvrije Wafels
Onlangs heb ik een nieuw wafelijzer aangeschaft, deze moest uitgeprobeerd worden dus wafels voor lunch it is! Ik heb er maar meteen een feestje van gemaakt, door de wafels die over waren in chocolade te dopen en te versieren met sprinkels! Ingepakt in porties en je hebt een lekker glutenvrij tussendoortje! Ook erg leuk als traktatie voor de kids op school! Veel bakplezier weer! Groetjes Ouafae
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30
Aantal
27
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
465 gram glutenvrij meel (Schär Kuchen und Kekse)
1,5 eetlepel suiker (mag meer zijn wanneer je van zoet houdt)
2 volle theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
Optioneel 1 theelepel vanille-extract
3 eieren maat M op kamertemperatuur
740 gram lauwwarme (karne)melk of plantaardige melk
130 gram zonnebloemolie
Extra nodig
Wafelijzer
Garde
Bakspray voor invetten
IJschep
Bereidingswijze
- Weeg de droge ingrediënten af in een kom en roer samen.
- Meng in een grotere mengkom de eieren, karnemelk, olie en vanille-extract samen. Mix met garde samen.
- Voeg de droge ingrediënten toe die je samen hebt vermengd en mix goed met een garde tot een glad verslag. Laat beslag 15-30 minuten rusten. (dit hoeft niet persé)
- Warm het wafelijzer op en spuit indien nodig met bakspray.
- Schep met een ijslepel het beslag in de wafelijzervakjes, vul de vakjes tot aan de rand. (Ik heb 1 grote ijslepel per vakje gebruikt.) Sluit de wafelijzer en bak in een paar minuten goudbruin.
- Decoreer naar wens.