Benodigdheden

465 gram glutenvrij meel (Schär Kuchen und Kekse)

1,5 eetlepel suiker (mag meer zijn wanneer je van zoet houdt)

2 volle theelepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

Optioneel 1 theelepel vanille-extract

3 eieren maat M op kamertemperatuur

740 gram lauwwarme (karne)melk of plantaardige melk

130 gram zonnebloemolie

Extra nodig

Wafelijzer

Garde

Bakspray voor invetten

IJschep

Bereidingswijze

  1. Weeg de droge ingrediënten af in een kom en roer samen.
  2. Meng in een grotere mengkom de eieren, karnemelk, olie en vanille-extract samen. Mix met garde samen.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe die je samen hebt vermengd en mix goed met een garde tot een glad verslag. Laat beslag 15-30 minuten rusten. (dit hoeft niet persé)
  4. Warm het wafelijzer op en spuit indien nodig met bakspray.
  5. Schep met een ijslepel het beslag in de wafelijzervakjes, vul de vakjes tot aan de rand. (Ik heb 1 grote ijslepel per vakje gebruikt.) Sluit de wafelijzer en bak in een paar minuten goudbruin.
  6. Decoreer naar wens.

 

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten